Založ si blog

Rozvrat Európy

Vytvorenie spoločného euro-ázijského ekonomického priestoru je nočnou morou nadnárodných finančníkov a priemyselníkov z Wall Street aj the City. Krajiny Európy a Ázie disponujú veľkými veľkými energetickými zdrojmi, zásobami nerastov, majú vysoký poľnohospodársky potenciál. Vybudovaním dopravných a transportných tepien sa celý obchod dá výhodne realizovať po súši.

Obrovská príležitosť na ovládnutie celého európskeho priestoru sa otvorila po roku 1990. Nadnárodné korporácie ju maximálne využili. Ovládli média a nainštalovali bábkové vlády, ktoré poctivo plnili a plnia agendu nadnárodných monopolov. Naivných obyvateľov omámili legendami o neviditeľnej ruke trhu. Energetiku, priemysel, poľnohospodárstvo, služby odovzdali do rúk nadnárodných spoločností. Krajiny nemajú vlastnú armádu ani zbrane. Povinne prispievajú na chod cudzineckých légií a zámorského zbrojného priemyslu.

Najchutnejšie sústo, bohatstvo Ruska, ostalo len trpko nahryznuté. Michail Gorbačov vyprázdnil bojové pole a vpustil cudzie vojenské, finančné a politické sily na územie strednej a východnej Európy. Boris Jeľcin za slávnostných fanfár západných médií odovzdal politickú a hospodársku moc zahraničným agentom a spoločnostiam. Začalo obdobie, počas ktorého plynuli obrovské financie aj vojenské tajomstvá smerom na Západ.
Všetko sa pokazilo nástupom Vladimíra Putina. Rusko obnovilo kontrolu nad svojim hospodárstvom, posilnilo armádu a svoju nezávislosť. Ohrdnuté a zbedačené Rusko, neustále odmietané a obviňované zo strany Západu, našlo svojich nových spojencov v Ázii a Južnej Amerike. Nádeje na ovládnutie Európy od Francúzska až po Sibír nadnárodnými spoločnosťami kontrolovanými Západom nenávratne zhasli. Z médií sa valí bedákanie pristihnutého zlodeja a nadávky na zlého Putina.

Spojenie západu a východu Európy je neodvratné. Zapojenie západnej a strednej Európy do euro-ázijského ekonomického a vojenského partnerstva definitívne pochovajú posledné nádeje na Pax Americana. Rusko sa nepodarilo pokoriť ani uviesť do chaosu. Na Rusko a Čínu si nemôžu trúfnuť vojensky ani ekonomicky bez tragických globálnych dopadov.

Úsilie sa preto logicky obrátilo voči dávno podmanenej Európe s cieľom čo najdlhšie ju udržať pod kontrolou súčasných nadnárodných spoločností a spomaliť jej zbližovanie s Ruskom a Čínou.

Bola rozbitá Juhoslávia a štáty v severnej Afrike, čím sa otvorila cesta pre migrantov do Európy. Prílev migrantov oslabuje štáty Európy ekonomicky, kultúrne aj sociálne. Miesto na vlastný rozvoj, európske štáty sú nútené vynakladať značné zdroje na zabezpečenie migrantov. Množia sa násilné činy a útoky voči pôvodným obyvateľom. Narastá chaos v spoločnosti, ktorý sa každým dňom zväčšuje spochybňovanie významu tradičných európskych hodnôt, rodiny a viery.

Obyvateľstvo a národné štáty sú cieľavedome odzbrojené. Sprísňujú sa zákony na držanie všetkých druhov zbraní. Bola zrušená povinná vojenská služba, čím sme nenávratne stratili zručnosti aktívne sa brániť. Národné polície a tajné služby budú čoskoro nahradené nadnárodnými a súkromnými agentúrami. Pod rôznymi zámienkami je v Európe neustále posilňovaná prítomnosť amerických vojsk, ktoré podporujú pomocné  oddiely európskych žoldnierov. Budujú sa nové základne a sklady zbraní v blízkosti ruských hraníc.

Vnútené ekonomické sankcie voči Rusku znamenajú veľké ekonomické straty pre európske podniky a poľnohospodárov. Citeľne nabúrali vzájomnú dôveru medzi západom a východom Európy. Nadnárodné spoločnosti sa snažia obmedziť tok energií a surovín z Ruska do Európy a nahradiť ich vlastnými dodávkami zo zámoria a z Blízkeho Východu.

Dnes je ťažko rozumieť a uveriť tomu, čo sa deje v našej starej dobrej Európe. Prečo nechránime svoje hranice, hospodárstvo a kultúru. Sledujme súvislosti, toky peňazí a boj o rozdelenie moci. Udalosti ako vítanie migrantov, Brexit, ekonomické sankcie, vojenské cvičenia sa tak nebudú javiť ako neočakávané. Presne zapadnú do sledu udalostí.

Koho nevoliť

24.09.2023

Čas na výber najvhodnejšej politickej strany sa neúprosne kráti. Každá politická strana sľubuje zvýšiť životnú úroveň, pridať na platoch a dôchodkoch, zlepšiť zdravotníctvo, modernizovať školstvo, chrániť prírodu, podporiť domácich podnikateľov a poľnohospodárov, športovcov, odstrániť korupciu, potrestať nespravodlivosť. Kravu zadarmo pre každého a CT [...]

Ignorovať politikov

25.06.2023

Jedno ráno sa v nemenovanom mestečku objavili nápisy „Plukovník je ***.“ Boli všade. Na plote oproti vchodu do kasárne, pri krčme, obchode, aj na futbalovom hrisku. Vojaci základnej služby sa tak chceli odplatiť neobľúbenému veliteľovi. Myslíte, že si vstúpil do svedomia? Nie, podľa jeho vlastných slov bol v kurze. Hlavne, že ľudia o ňom hovoria. Pokračoval ďalej vo [...]

Plyn pre Európu

23.12.2021

Takmer všetky naše aj zahraničné média informujú o prerušení dodávok plynu z Ruska cez plynovod Jamal do Poľska a západnej Európy. Nikde však nie je zmienka, že by tým boli prerušené zmluvy o dodávkach plynu. Porušenie zmlúv by bolo veľmi vážnou záležitosťou spojenou s ekonomickými sankciami, súdnymi procesmi, stratou dôvery zákazníkov, čo si nemôže dovoliť [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 49356x
Priemerná čítanosť článkov: 2903x

Autor blogu

Kategórie