Založ si blog

Ignorovať politikov

Jedno ráno sa v nemenovanom mestečku objavili nápisy „Plukovník je ***.“ Boli všade. Na plote oproti vchodu do kasárne, pri krčme, obchode, aj na futbalovom hrisku. Vojaci základnej služby sa tak chceli odplatiť neobľúbenému veliteľovi. Myslíte, že si vstúpil do svedomia? Nie, podľa jeho vlastných slov bol v kurze. Hlavne, že ľudia o ňom hovoria. Pokračoval ďalej vo svojich praktikách a užíval si svoje výsady a postavenie.

Rovnako sa správajú aj mnohí naši politici. Nechodia na stretnutia s verejnosťou aby si vypočuli kritiku toho, čo spravili zle. Ani dobre mienené rady ako by sa to dalo spraviť lepšie. A už vôbec nie sťažnosti neznámych ľudí. Chodia sa ukázať a hocijakým spôsobom upútať pozornosť. Už to, že obetujeme svoj čas a prídeme na stretnutie je pre nich obrovské víťazstvo. Rovnako víťazia zakaždým keď si vypočujeme politické správy, sledujeme diskusnú reláciu, či prečítame ich príspevok na sociálnych sieťach. Politici žijú z popularity a každá príležitosť verejného vystúpenia je pre nich skvelá. Musia osloviť čo najväčšiu masu ľudí, lebo vo veľkej mase sa nakoniec vždy nájde niekto, kto sa dá zviesť a bude ich podporovať.

Najlepšie čo môžeme urobiť je nepočúvať ich. Nechať ich v prázdnych sálach, nezapínať televízor, nepúšťať internet, nestrácať čas počúvaním prázdnych diskusií, populistických vyhlásení, pochybných obvinení a nesplniteľných sľubov.

Potrebujeme riešenia, ktoré zlepšia náš život.

Koho nevoliť

24.09.2023

Čas na výber najvhodnejšej politickej strany sa neúprosne kráti. Každá politická strana sľubuje zvýšiť životnú úroveň, pridať na platoch a dôchodkoch, zlepšiť zdravotníctvo, modernizovať školstvo, chrániť prírodu, podporiť domácich podnikateľov a poľnohospodárov, športovcov, odstrániť korupciu, potrestať nespravodlivosť. Kravu zadarmo pre každého a CT [...]

Plyn pre Európu

23.12.2021

Takmer všetky naše aj zahraničné média informujú o prerušení dodávok plynu z Ruska cez plynovod Jamal do Poľska a západnej Európy. Nikde však nie je zmienka, že by tým boli prerušené zmluvy o dodávkach plynu. Porušenie zmlúv by bolo veľmi vážnou záležitosťou spojenou s ekonomickými sankciami, súdnymi procesmi, stratou dôvery zákazníkov, čo si nemôže dovoliť [...]

Poďakovanie voličom vládnej koalície

10.12.2020

Ďakujem voličom vládnej koalície, že ste nám ukázali, čo znamená voliť podľa emócií diktovanými bezchybnými úsmevmi a plamennými rečami politikov, farebnými pútačmi, reklamami a mienkotvornými médiami. Chceli ste mať vo vláde a parlamente zabávačov, ktorí sa potrebujú každý deň predvádzať? Tak ich tam máte spolu s vystúpeniami trápnymi rovnako ako ich humor. O [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 49435x
Priemerná čítanosť článkov: 2908x

Autor blogu

Kategórie