Založ si blog

Poďakovanie voličom vládnej koalície

Ďakujem voličom vládnej koalície, že ste nám ukázali, čo znamená voliť podľa emócií diktovanými bezchybnými úsmevmi a plamennými rečami politikov, farebnými pútačmi, reklamami a mienkotvornými médiami.

Chceli ste mať vo vláde a parlamente zabávačov, ktorí sa potrebujú každý deň predvádzať? Tak ich tam máte spolu s vystúpeniami trápnymi rovnako ako ich humor. O diplomacii nič netušia. Slovníkom piatej cenovej skupiny urážajú a znevažujú všetkých okolo seba. Diskusia pre nich znamená len novú príležitosť na prejavenie svojej dôležitosti. Okrem seba nedokážu počúvať nikoho iného. Zábava na každý večer.

Chceli ste mať v parlamente aktivistov a novinárov, ktorí nikdy nerobili v podniku, úrade, v lese, či na poli, neniesli zodpovednosť, len vyhľadávali a rozmazávali kauzy druhých? Tak ich tam máte a môžete do nemoty počúvať ako dokážu všetko teoreticky vyriešiť. Neustále omieľajú dookola strašne veľa cudzích slovíčok, moderných trendov, osvedčených prístupov, fráz, skúseností zo zahraničia, ktoré stačí tvorivo aplikovať. Nevadí, že nemajú žiadne praktické skúsenosti ani riešenia. Potrebujú len kopec peňazí na zaplatenie účtov a pár ľudí, ktorí bez odvrávania spravia čo treba.

Chceli ste mať vo vláde odborníkov na všetko? Tak ich tam máte. Rýchlo kvasení odborníci, ktorí boli leniví napísať svoju vlastnú diplomovú prácu, sa dnes sebavedome púšťajú do riešenia najvážnejších ekonomických a spoločenských problémov. Nevedomí o vlastnej nevedomosti, bez najmenšej úcty k celoživotnej práci vedcov, lekárov, právnikov i profesorov, sa teraz smelo vyjadrujú ku všetkému. A kto protirečí je prinajmenšom konšpirátor.

Chceli ste mať v parlamente populárne osobnosti, hercov, komikov, športovcov, atraktívne modelky? Tak ich tam máte a môžete sa do sýtosti na nich pozerať a počúvať zábavné historky. Keď nebude čo jesť, aspoň sa zasmejeme a potľapkáme po bruchu.

Chceli ste mať vo vláde sebavedomých podnikateľov, ktorí sú zvyknutí ohýbať a obchádzať zákony? Tak ich tam máte. Teraz ak zákony nedokážu ohnúť ani obísť, tak si ich zmenia podľa svojho.

Kto predával noviny, bude ich chcieť predávať aj naďalej. Kto vysedával po baroch, stále bude vyhľadávať spoločnosť krásnych žien a používať slovník barového svetáka. Kto udával, bude pokračovať v udávaní systematicky a na oveľa vyššej úrovni. Kto autoritatívne riadil firmu, bude tak chcieť riadiť aj celý štát.

Parlament by si dokázal vystačiť len s jedným zástupcom každej politickej strany. Títo by jednoducho odhlasovali, čo im nadiktuje vláda a strana. Na to nemusíme platiť 150 poslancov, ktorí nedokážu prejaviť svoj vlastný názor a hlasujú výhradne podľa príkazov svojej politickej strany. Ušetrili by sme aj za údržbu Bieleho paláca na Hradnom vŕšku, parkovanie, kúrenie a kopu personálu, ktorý sa stará o pohodlie našich vzácnych poslancov.

A nakoniec ďakujem voličom vládnej koalície za nádhernú príležitosť zamyslieť sa nad našim malým svetom s nekonečnými problémami.

Koho nevoliť

24.09.2023

Čas na výber najvhodnejšej politickej strany sa neúprosne kráti. Každá politická strana sľubuje zvýšiť životnú úroveň, pridať na platoch a dôchodkoch, zlepšiť zdravotníctvo, modernizovať školstvo, chrániť prírodu, podporiť domácich podnikateľov a poľnohospodárov, športovcov, odstrániť korupciu, potrestať nespravodlivosť. Kravu zadarmo pre každého a CT [...]

Ignorovať politikov

25.06.2023

Jedno ráno sa v nemenovanom mestečku objavili nápisy „Plukovník je ***.“ Boli všade. Na plote oproti vchodu do kasárne, pri krčme, obchode, aj na futbalovom hrisku. Vojaci základnej služby sa tak chceli odplatiť neobľúbenému veliteľovi. Myslíte, že si vstúpil do svedomia? Nie, podľa jeho vlastných slov bol v kurze. Hlavne, že ľudia o ňom hovoria. Pokračoval ďalej vo [...]

Plyn pre Európu

23.12.2021

Takmer všetky naše aj zahraničné média informujú o prerušení dodávok plynu z Ruska cez plynovod Jamal do Poľska a západnej Európy. Nikde však nie je zmienka, že by tým boli prerušené zmluvy o dodávkach plynu. Porušenie zmlúv by bolo veľmi vážnou záležitosťou spojenou s ekonomickými sankciami, súdnymi procesmi, stratou dôvery zákazníkov, čo si nemôže dovoliť [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 49409x
Priemerná čítanosť článkov: 2906x

Autor blogu

Kategórie