Založ si blog

Dnes si schválim plat

Na dnešný deň sa teším celý rok. Všetci žiaria šťastím a spokojnosťou. Čaká nás deň štedrejší ako Vianoce. Krajší ako noc strávená na dievčenskom internáte. Dnes je Deň platov.

Každý zamestnanec opráši elektronickú identifikačnú kartu a pôjde si odhlasovať  plat. Dá sa to samozrejme aj cez internet, ale to využijú len vorkoholici. Všetci ostatní si oblečieme niečo pohodlné a spolu s rodinou pôjdeme pomaly na námestie. Cestou sa pozdravíme so známymi, prehodíme zopár slov, aj posedíme na terase. Nieto dôvodu sa znepokojovať, zabezpečenie do budúcnosti máme vo vlastných rukách.

Nerozumiem, o čo tom to hovoríš? Aký štátny rozpočet, aké obmedzené zdroje? Koho by to už len zaujímalo. Len sa pozri na tých šťastných a usmiatych lekárov, zdravotné sestry, učiteľov a záplavu úradníkov. Centrálna banka nám vytlačí peňazí habadej. Stačí si požičať.

Máš pravdu, nebolo to tak vždy. Niekedy si platy a odmeny mohli schvaľovať len poslanci, riaditelia, členovia predstavenstva. Začali s veľmi dobrou vecou, ktorá sa postupne ujala a rozšírila. Je predsa demokratické, aby rovnaké právo mali aj ostatní. Žiadne platové tabuľky, odpracované roky, fixná a pohyblivá zložka mzdy. Ekonómovia to dobre prepočítali. Čím viacej zarobíme, tým viacej budeme nakupovať, odvedieme na daniach, zrážkach, odvodoch a budú peniaze na ďalšie výplaty.

Koho nevoliť

24.09.2023

Čas na výber najvhodnejšej politickej strany sa neúprosne kráti. Každá politická strana sľubuje zvýšiť životnú úroveň, pridať na platoch a dôchodkoch, zlepšiť zdravotníctvo, modernizovať školstvo, chrániť prírodu, podporiť domácich podnikateľov a poľnohospodárov, športovcov, odstrániť korupciu, potrestať nespravodlivosť. Kravu zadarmo pre každého a CT [...]

Ignorovať politikov

25.06.2023

Jedno ráno sa v nemenovanom mestečku objavili nápisy „Plukovník je ***.“ Boli všade. Na plote oproti vchodu do kasárne, pri krčme, obchode, aj na futbalovom hrisku. Vojaci základnej služby sa tak chceli odplatiť neobľúbenému veliteľovi. Myslíte, že si vstúpil do svedomia? Nie, podľa jeho vlastných slov bol v kurze. Hlavne, že ľudia o ňom hovoria. Pokračoval ďalej vo [...]

Plyn pre Európu

23.12.2021

Takmer všetky naše aj zahraničné média informujú o prerušení dodávok plynu z Ruska cez plynovod Jamal do Poľska a západnej Európy. Nikde však nie je zmienka, že by tým boli prerušené zmluvy o dodávkach plynu. Porušenie zmlúv by bolo veľmi vážnou záležitosťou spojenou s ekonomickými sankciami, súdnymi procesmi, stratou dôvery zákazníkov, čo si nemôže dovoliť [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 49352x
Priemerná čítanosť článkov: 2903x

Autor blogu

Kategórie